Lær å velge riktig belysning til soverommet

For mange kan det være et ork og finne riktig belysning til soverommet. Skal man ha takspotter, skal man ha nattbordslamper, gulvlamper, vegglamper, taklamper? Hvilken farge skal man velge på belysningen?

Hvordan skal belysningen være?

Det kan være vanskelig, men hvis du stiller deg de riktige spørsmålene før du går til innkjøp så er du godt på vei. Her er tre viktige men enkle spørsmål som hjelper deg. Besvar disse ut i fra hvordan du ønsker at soverommet skal fremstå så får du ditt lune rede.

  1. Hva skal soverommet benyttes til? For mange et enkelt spørsmål, men mange gjør mer enn å sove der. Kanskje har du kontorkroken din der. Kanskje er det en del av garderoben din, eller du har kanskje TV og sofa der? Det kommer ann på størrelsen selvfølgelig. Sett ned på papiret hva soverommet skal være!
  2. Hvordan ser soverommet ut? Er det helt kvadratisk, eller består det av flere åpne rom? Er det en avsides krok? Lag en skisse over rommet!
  3. Er du lat og ikke gidder gå ut av sengen når du har lagt deg? Bestem deg for hvor belysningen bør stå i kommet. Er det kun en nattbordslampe som skal lyse etter at du har krøpet under dyna så er det enkelt. Men har du masse lys på forskjellige steder så blir det straks litt annerledes. Det finnes fjernstyring via controller og apper på mobilen til belysningen. Bestem deg for hvor teknisk rommet skal være!

Spør betjeningen i butikken

Ta med deg svarene på handlerunden og vis dem til betjeningen i butikken. De er ofte dyktige og behjelpelige med å gi deg råd og veiledning.

Du finner også andre artikler med råd og tips om hvordan du belyser hjemmet ditt på nettsiden. Belysning i hjemmet er utrolig viktig for at man skal trives. Spesielt i Norge der sommeren er så kort og høst, vinter og vår er forholdsvis mørk. Og da spesielt i Nord-norge, men der kan de trøste seg med et fantastisk nordlys!