Det er enkelt å skifte forsikringsselskap

Å skifte forsikringsselskap er en enkel sak. Du trenger sjelden gjøre noe særlig arbeid selv bortsett fra å innhente tilbud og signere noen papirer ved selve byttet.

Flere portaler hjelper deg med å skifte forsikringsselskap

Det finnes flere portaler hvor du kan legge inn nødvendige opplysninger. På grunnlag av disse vil det bli sendt ut et anbud til flere forsikringsselskap. Du kan naturligvis benytte deg av denne typen tjenester, men jeg er usikker på om tilbudene er like bra som du kan oppnå på egenhånd. Portalene hevder at det er gratis for kunden, men man skal ikke være geni for å skjønne at de må hente inntektene fra noen. Det er derfor trolig at flere av dem får en form for provisjon eller lignende fra det enkelte forsikringsselskap. Så kan man jo spørre seg hvor denne provisjonen tas fra.

Jeg mener at du vil få de beste tilbudene ved å gjøre jobben selv, og det tar ikke så lange tiden. Bruk dine eksisterende forsikringspapirer til å hente inn tilbud. Du tar poliseoversikten hvor alle opplysninger om dine forsikrede objekter står og stryker ut dagens priser. Da slipper du å fylle inn et utall av skjema og felter med opplysninger om hvert forsikringsobjekt.

Bruk dokumentene du allerede har

Skann så dokumentet og send det på mail til utvalgte forsikringsselskap. Du kan enkelt søke deg frem til de fleste ved på google forsikringsselskap eller gå inn på forsikringssidene til Finansportalen.no. For å få tak i mailadressen går du inn på det enkelte forsikringsselskap sine sider for kundeservice og finner denne. Hvis de ikke oppgir en epostadresse, har de vanligvis et kontaktskjema. Du kan enten sende din forespørsel her direkte, eller du kan via dette be om en egen mailadresse å sende til.

Jeg har selv brukt denne metoden med godt resultat. Det kan godt hende at du får noen oppfølgingsspørsmål under prosessen. Dette går stort sett i at de forskjellige forsikringsselskapene kan ha litt forskjellige kriterier. Men har du sendt inn dine egne papirer på nåværende forsikringer, så burde det ikke være mye spørsmål du får.

Når du så mottar tilbudene er det viktig å ta kontakt med dem igjen og konfrontere dem med de forskjellige prisene du har mottatt. De kan i flere tilfeller gjøre ytterligere justeringer. Og ikke minst må du gi ditt eksisterende forsikringsselskap muligheten til å matche eller gi bedre pris enn du har mottatt. Kanskje slipper du å skifte i det hele tatt.

Om du bestemmer deg for å skifte så gir du enkelt og greit beskjed til forsikringsselskapet du velger, og så ordner de med det praktiske. De trenger stort sett bare en underskrift eller to så er det i orden. Det går omtrent en måned fra du bestiller nytt selskap til byttet er gjennomført.