Hvorfor Email Marketing fortsatt fungerer

Kan du tenke deg å trykke en link som du får i en e-post fra en ukjent avsender?

Vanligvis blir man frarådet å gjøre det fordi de kan inneholde virus og andre styggedommer, og alle kjenner sikkert til Nigeriabrevene og utrolige lottogevinster man tydeligvis skal ha vunnet på et uhørt lotteri. Men fakta viser at flere kjøper produkter og tjenester nettopp gjennom slike e-poster. Enkelte bedrifter kan tredoble inntektene på kort tid bare ved å begynne med såkalt ”Email Marketing”.

Grunner til at Email Marketing er noe også du bør sjekke ut

  1. Det er en effektiv måte å informere kunder på

Man sender ikke bare ut e-poster fordi det er enkelt. Det er også en flott måte å holde kontakten på. Og kunder som virkelig er interesserte, velger gjerne ut kampanjer basert på e-post. Innholdet er vesentlig, men mange elsker å få tilbud direkte i postkassen.

  1. Mange bruker mobilen til å oppdatere seg

E-post korrespondanse er essensielt fordi mange ikke har annet enn mobiltelefon. I stedet for å sende ut meldinger på SMS, er e-post derfor mye bedre. Og man får plass til mye mer innhold.

  1. E-post markedsføring er enkelt å integrere

Det er enkelt å integrere i markedsføringsstrategien og hjelper bedrifter å sende ut informasjon til tusenvis av kunder automatisk. Derfor er det å bygge epostlister en viktig strategi for å nå ut til flere kunder og potensielle kjøpere.

  1. Det er billig

Det er uten tvil en viktig grunn for å begynne med e-post markedsføring. Ofte kan en oppstartsfase være helt avgjørende for å man lykkes eller ikke, og da er alle rimelige løsninger verdt å vurdere. E-mail Marketing er i så måte mye billigere enn å annonsere i aviser og sosiale media.

Hvordan begynne med E-mail Marketing

For å sende ut reklame på denne måten må man bygge en liste med e-post adresser. Det kan man enten gjøre ved å lage en såkalt ”squeeze-page” hvor man legger igjen muligheten for å melde seg på et nyhetsbrev eller lignende med sin e-post. Man kan også kjøpe epostlister eller tjenester som samler e-poster for deg. Det som er viktig å huske på er at man skal finne et publikum som vil kjøpe tjenestene eller produktene dine. Da er det ikke alle lister som er like gode.

Les også: Les bøker gratis