Grønne fingre eller kreativ sjel – tips til enkle hageprosjekt

Skaperglede og kreativitet er noe alle kan dra nytte av når man har en hage. For det er så mye triveligere å ha en stelt og fin hage, enn den som vokser over av plantevekster og ugress.

Det er mange ting en kan gjøre selv, for at hagen både skal byde til fest og hageparty, samtidig som man kan kose seg alene på en vakker sommerdag i ferien. Men mye kommer selvfølgelig an på hagen selv. Er det en stor plen eller bare en liten terrasse i en høyblokk, variere selvfølgelig mulighetene deretter. Under skal vi se på noen prosjekt selv du kan sette i gang og få til.

Fuglebad

Det er først og fremst helt enkle ting man kan starte med. En blomsterkrukke med et fuglebad oppi kan bli en koselig ting å sette ute på plenen. Det man trenger er da en litt større krukke eller urne. I den lille urnen setter man en terra-kotta fat som man kan få på Plantasjen eller lignende. Sett blomster i den store urnen og vips har man et flott fuglebad med blomster.

Tømmerstokk med blomster

Blomster er også hovedideen bak neste prosjekt. En gammel tømmerstokk kan bli det rene blomster-bonanza. Finn en egnet plass til den gamle stokken, og plasser stokken med hulrommet opp. Hvis den ikke har hulrom, må man lage ett. En gammel stokk vil vanligvis være ganske bløt, og når du får laget hulrommet, er det bare å fylle på med plantejord og blomsterfrø.

Veien i hagen

Vakre traséer kan gjøre en kjedelig hage til et favorittsted for familien. Traséer skaper harmoni, og kan lages av ulike materialer, som tre, steiner og fliser. Man trenger en plan yte, og man må planere med 10 cm småstein eller single. Etterpå kan man legge steinene slik at det danner en flott trasé. Den kan jo gå bort til et lite ute-bord med stoler. En idyllisk plass å ta frokosten eller sitte på kveldene.

Det er mange ting man kan gjøre for å få hagen finere og mer funksjonell. Med enkle triks kan også din hage bli en idyllisk plass for familien. Det er verken vanskelig eller veldig dyrt.

Les også: Slik gror du grønnsaker i din egen hage