Pusse opp når du ikke har penger

Det kan være til stor frustrasjon for mange, at kjøkkenet begynner å falle fra hverandre og baderoms-gulvet lekker som en sil. Mange kan kun gjøre små forbedringer som å legge på en duk eller tette rørene med gaffateip eller et eller annet supermiddel som du har sett reklame for på byggevareforretningen.

Poenget er at for mange er det rett og slett ikke penger igjen til å pusse opp. Og heller ingen oppsparte midler. Økonomien er rett og slett alt for stram for mange. Så hva gjør man da?

Delta i reality-program

Enten man vil det eller ikke, kan man vurdere å melde seg på et reality-program på TV. Det finnes mange av disse og er man virkelig heldig, kommer man gjennom. Men da må man være villig til å legge ut om sine problemer foran tusenvis av TV-tittere. Program som:

  • Sinnasnekkeren
  • Norges styggeste rom
  • Eventyrlig oppussing
  • Superoppusserne

Dette er bare noen få av mange TV-program om oppussing. Man må lese mer på hver enkel side for å finne ut mer.

Finne gratis og brukt

Mange er skeptiske til å lete i søpla etter brukte møbler og materialer, men utrolig nok kan man finne både nesten helt ubrukte og ikke minst veldig brukbare produkter som kastes. Dette er ofte fordi mange har en usikker hverdag, der de raskt må flytte og ikke har råd til å frakte det. Og ikke minst fordi enkelte har veldig god råd. Det er også kanskje derfor mange kommuner kaller søpledynga for Gjenbrukstorg i stedet. Har man litt fingernemhet og gode ideer kan gjenbrukte varer også bli helt nye kjøkken. Nettsider som finn.no og rubrikk.no er også steder hvor man kan finne byggevarer, møbler og hvitevarer helt gratis.

Ta opp forbrukslån

Har man fast inntekt, men ingen oppsparte midler, kan forbrukslån være en løsning. Det er viktig å huske på at dersom huset lider av større skader, så er det viktig å få gjort noe med problemet før situasjonen blir mer kritisk. Forbrukslån kan være en dyr affære, men sett i lys av at verdien på boligen kan bli kraftig redusert, kan et forbrukslån hjelpe deg med å komme i gang med oppussingen. Da kan det også være enklere å selge, når den tid kommer.

Les også: Det er enkelt å skifte forsikringsselskap